Vinden van het verhaal

Writing the change story

Foto van Aad van Vliet

Elke organisatie ondergaat op enig moment verandering. Of het nu gaat om een reorganisatie, een overname of de overgang naar een nieuwe generatie – de impact op de interne- en externe omgeving is groot. En hoewel er vaak met hart en ziel wordt gewerkt aan een soepel verloop, wordt het belang van communicatie vaak onderschat. Zonde want het hebben van een gedragen ‘change story’ verhoogt de kans op succes aanzienlijk. Vaak lijkt het verhaal wel duidelijk. Maar ervaring leert dat je toch té veel willen vertellen. En juist in de focus, in het scherp hebben van je boodschap ligt de sleutel tot succes. Schrijven is schrappen, zo ook het vormgeven van je verhaal als leider of directie in de veranderende omgeving. Wat laat je weg en wat is juist de kern?

Op zoek naar de magie

Op het snijvlak van het zakelijke verhaal en je persoonlijke verhaal begint de magie. Een goed verhaal inspireert en creëert verbinding, raakt hoofd en hart. Met Better Stories duiken we in het verhaal en brengen we het terug tot de essentie. Het merk blijft daarbij niet buiten beschouwing. We gebruiken vervolgens eeuwenoude storytelling technieken om een gestroomlijnd verhaal vorm te geven dat voldoende flexibiliteit biedt om te variëren.

Wat wij bieden

 • Begeleiding bij het vinden van het verhaal
  We werken in een aantal sessies met het directieteam aan het scherp krijgen van het verhaal. Dat doen we door storytelling technieken in te zetten, zoals onze Storytelling CANVAS©. Verwacht dus geen standaard management aanpak.
 • Exploratie van verhalen
  We lezen door en luisteren naar wat er al is en destilleren daaruit de essentie van jullie organisatie of plannen. Indien nodig doen we interviews binnen- en buiten de organisatie om verhalen op te halen. Waar nodig zetten we ze op film.
 • Teamontwikkeling
  Elke organisatie doorloopt verschillende groeicurves – hoofdstukken – en in elk hoofdstuk zijn andere hoofdrolspelers nodig. Wij zijn opgeleid in de AEM-Cube methodiek waarmee we (een deel) van de organisatie door kunnen lichten en zien waar de hiaten zitten. In combinatie met deze analyse geven we vorm aan het nieuwe verhaal.
 • Leiderschapsontwikkeling en coaching
  Het kan eenzaam zijn als eindverantwoordelijke en door alle verantwoordelijkheden is het gemakkelijk je koers te verliezen. We kunnen met je werken één op één om weer op verhaal te komen. Ook bieden we het programma ‘Sleutel in het Donker’ waarbij we in groepsverband verdieping brengen in je leiderschapsverhaal.