Persoonlijke storycoaching

  • WHAT’S YOUR STORY?

    Het is 15 mei 2017 en ik sta zelf op de stip om een verhaal te houden. In mijn handen de hockeystick van mijn dochter. Hoe ongemakkelijk sta ik hier op het hypothetische voetbalveld! Ik kijk naar de zaal en denk ‘dit gaat ‘m niet worden’. Verloren voor ik ook maar ben begonnen.

    Vertel mij meer

Hulp bij persoonlijke ontwikkeling en communicatie

Het overbrengen van een boodschap met impact is een kunst en vraagt om zelfkennis. Want hoe kan je iemand anders geloofwaardig vragen je te volgen en vertrouwen als leider? We weten uit ervaring dat het niet makkelijk is te leiden of de bühne op te moeten. Het helpt wanneer iemand je helpt bij het vinden van het juiste verhaal, de juiste toon, de juiste voorbeelden, de juiste vorm van communicatie.

Persoonlijk leiderschap

Geloofwaardig presenteren vraagt om zelfkennis want wat geeft jou het recht om het verhaal te houden? Een goede leider kent zichzelf en weet van daaruit anderen te inspireren en mee te nemen. Waar ‘ben jij van’ en hoe ben jij om gegaan met vergelijkbare situaties.

Veel organisaties ervaren wij als sterk ‘hoofd’ gedreven, gericht op ratio. Maar wil je als leider je mensen mee te krijgen dan zul je mensen moeten meenemen en raken. Wij helpen leiders om vanuit hoofd naar hart te komen en terug te vinden wat hen drijft. Wij zien leiderschap als een vliegwiel dat start vanuit persoonlijke ambitie en purpose. Door het eigen levensverhaal te onderzoeken komen ook antwoorden en inzichten die helpen bij persoonlijke groei. Wij zien onze interventies als logisch onderdeel van een leiderschapsprogramma.

Een rationele analyse kan een vertrekpunt zijn van de reis. Soms het feit dat er op een specifiek moment een belangrijk verhaal te vertellen is ‘op de bühne’.

Op-de-STIP training

Wij helpen mensen en organisaties om met zelfvertrouwen en impact een boodschap over te brengen. Dat doen we door samen te graven naar de essentie van je verhaal en te zoeken naar jouw persoonlijke verbinding met het onderwerp. Die zoektocht maakt onze werkwijze tot meer dan een presentatietraining. Want wij geloven in de kracht van een authenticiteit en graven daarom in jou als mens. Jouw publiek voelt het als je de tijd hebt geïnvesteerd om stil te staan bij de betekenis van het onderwerp voor jou. Pas als jij je verbindt aan een verhaal gaan zij zich eraan verbinden. Tijdens de story coaching werken we naar een belangrijk presentatiemoment toe. En dat maakt het de investering waard.

Vanzelfsprekend helpen wij je om structuur aan te brengen, mee te schrijven waar nodig en geven wij je ‘On-Stage’ presentatietips. Het meest essentiële deel van de samenwerking zit echter in de zoektocht, de reis. “Grillen” noemde een zeer tevreden klant dat. Het leverde hem een onvergetelijk ‘broodje kroket’ verhaal op. Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal.

“Thanks for your workshop improving our presentation skills. I read everything and I’m pretty sure, that this will help me to prepare better for upcoming presentations.”

- MT lid

WAT IS JOUW VERHAAL?

Het verhaal van Jurgen over diversiteit hingen we uiteindelijk op aan een herinnering uit zijn jeugd. Het werd zijn ‘broodje kroket’ verhaal.

Resultaat

  • Zelfvertrouwen – je voelt je goed bij het presenteren
  • Impact – mensen gaan naar je luisteren omdat je verhaal sterk is en je het met verve weet te brengen
  • Flexibiliteit – je zal merken dat je het verhaal gemakkelijk kan hergebruiken, ermee kan spelen
  • De ruimte om in een veilige setting te oefenen

Werkwijze

Drie losse sessies van elk ongeveer 2 uur waarin jij tussendoor zelf verder werkt met hulp van onze kant. Een in-company pressure cooker training is ook mogelijk. Doorlooptijd kan in één week, wij kunnen snel werken! Kan jij dat ook?

SESSIE 1: VINDEN: wat wordt de essentie van je verhaal

SESSIE 2: VERFIJNEN: aanscherpen, het eigen en persoonlijk maken

SESSIE 3: VERBINDEN: oefenen on-Stage tot je lekker in je verhaal zit en er vrij in ‘ beweegt’. We nemen je op zodat wij met je terug kunt kijken.

Drie losse sessies werkt het beste is onze ervaring, je moet tussendoor kunnen reflecteren en oefenen.

Wij hebben met trots deze organisaties geholpen

Driessen, Luchtverkeersleiding Nederland, Friesland Campina, The Blue Deal, RadboudMC, Gamigo AG.