Persoonlijke storycoaching

  • WHAT’S YOUR STORY?

    Het is 15 mei 2017 en ik sta zelf op de stip om een verhaal te houden. In mijn handen de hockeystick van mijn dochter. Hoe ongemakkelijk sta ik hier op het hypothetische voetbalveld! Ik kijk naar de zaal en denk ‘dit gaat ‘m niet worden’. Verloren voor ik ook maar ben begonnen.

    Vertel mij meer

Het bovenstaande verhaaltje is van Yvette toen zij zelf een presentatie ging geven die niet klopte. Het is niet makkelijk als je de bühne op moet en dat weten we zelf. En het lukt niet altijd om in jezelf de juiste snaar te vinden en dus bij de ander te raken. Als je het herkent lees dan door.

Met storycoaching helpt Better Stories mensen om met zelfvertrouwen en impact te presenteren. Dat doen we door samen te graven naar de essentie van je verhaal en te zoeken naar jouw persoonlijke verbinding met het onderwerp. Die zoektocht maakt onze werkwijze tot meer dan een presentatietraining. Want wij geloven in de kracht van een authenticiteit en graven daarom in jou als mens. Jouw publiek voelt het als je de tijd hebt geïnvesteerd om stil te staan bij de betekenis van het onderwerp voor jou. Pas als jij je verbindt aan een verhaal gaan zij zich eraan verbinden. Tijdens de story coaching werken we naar een belangrijk presentatiemoment toe. En dat maakt het de investering waard.

Vanzelfsprekend helpen wij je om structuur aan te brengen, mee te schrijven waar nodig en geven wij je ‘On-Stage’ presentatietips. Het meest essentiële deel van de samenwerking zit echter in de zoektocht, de reis. “Grillen” noemde een zeer tevreden klant dat. Het leverde hem een onvergetelijk ‘broodje kroket’ verhaal op. Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal.

Resultaat

  • Zelfvertrouwen – je voelt je goed bij het presenteren
  • Impact – mensen gaan naar je luisteren omdat je verhaal sterk is en je het met verve weet te brengen
  • Flexibiliteit – je zal merken dat je het verhaal gemakkelijk kan hergebruiken, ermee kan spelen
  • De ruimte om in een veilige setting te oefenen

“Thanks for your workshop improving our presentation skills. I read everything and I’m pretty sure, that this will help me to prepare better for upcoming presentations.”

- MT lid

Onze werkwijze

Drie losse sessies van elk ongeveer 2 uur waarin jij tussendoor zelf verder werkt met hulp van onze kant. Een in-company pressure cooker training is ook mogelijk. Doorlooptijd kan in één week, wij kunnen snel werken! Kan jij dat ook?

SESSIE 1: VINDEN: wat wordt de essentie van je verhaal

SESSIE 2: VERFIJNEN: aanscherpen, het eigen en persoonlijk maken

SESSIE 3: VERBINDEN: oefenen on-Stage tot je lekker in je verhaal zit en er vrij in ‘ beweegt’. We nemen je op zodat wij met je terug kunt kijken.

Drie losse sessies werkt het beste is onze ervaring, je moet tussendoor kunnen reflecteren en oefenen.

WAT WORDT JOUW VERHAAL?

Wij hebben met trots deze organisaties geholpen

Driessen, Luchtverkeersleiding Nederland, Friesland Campina, The Blue Deal, RadboudMC, Gamigo AG.